Loading

Interiér kanceláří pro IT firmu „ACKEE“

SCROLL

…jsou vzdušné a pokoušeli jsme se o to, aby byly i útulné… Inspirace žádným stylem nebyla…zadání bylo dosti volné, hlavně ať je to hravé, neotřelé ale zároveň účelné a funkční. Určujícím se stal prostor samotný. Zvedající se trojúhelníková dispozice na nás působila od samotného začátku spíše jako místo pro galerii než pro kanceláře. Chtěli jsme tento dojem podpořit a ne prostor jen bohapustě rozdělit na jednotlivé místnosti. Proto jsme veškeré potřebné provozy (kuchyňku, zasedačku, poradní boxy…) situovali do středu dispozice. Tím nám vznikl okolo velký otevřený open space, kam jsme mohli „nainstalovat exponáty“ v podobě téměř třímetrových písmen. Každé písmeno je více něž jen statická socha v galerii, které má svůj účel a funkci – např. růžové „K“, do kterého se zapichují fotografie, „C“ které slouží pro odpočinek a další. Šikmý podhled a atypickou dispozici doplňuje systém zavěšených svítidel, který společně s obřími písmeny graduje směrem k nejužšímu a nejvyššímu bodu kanceláří, špičce, kde je vloženo mezipatro s relaxační zónu. Kdokoli vstoupí do kanceláří uvidí samostatně rozmístěné exponáty, které dohromady tvoří název firmy.


Výstup do vloženého patra je jen po speciálně navrženém žebříku, který je ukrytý v písmenu „E“…

 

 

 

 

 

 

 


Velké růžové „K“ slouží jako označení kávové kuchyňky a zároveň jako společná nástěnka…

 

 

 

 

 

 

 

 





 

Studiová fotka